Med anledning av coronavirus/covid-19

Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber, och har misstanke om smitta ber vi dig att inte besöka en vårdcentral på grund av smittorisk.

För aktuell information om coronavirus hänvisar vi i första hand till Folkhälsomyndighetens hemsida. Du kan även ringa Sveriges nationella informationsnummer 113 13. 

Helsa är ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdsföretag med cirka 450 medarbetare. Den 1 mars köpte Helsa vårdcentralen Vallentuna Doktorn. – I 13 års tid har vi lagt ner själ och hjärta i Vallentuna Doktorn. Därför känns det extra bra med en långsiktig ägare som ger oss förutsättningar att utveckla verksamheten vidare, säger verksamhetschef Susanne Carlgren.

Helsa driver företagshälsovård och vårdcentraler från Lund till Östersund.
På vissa orter finns även barnavårdscentraler och specialistvård.

– Vi får många förfrågningar att köpa olika vårdcentraler och i Vallentuna Doktorn har vi funnit en riktig pärla. Helsa och de gamla ägarna delar samma värderingar vilket är avgörande om man ska gå vidare i en sådan här affär. I alla förvärv är det lite kärlek, man måste tycka om motparter. Vi känner också att Vallentuna Doktorn har bra och engagerade medarbetare. Framförallt engagerade medarbetare som arbetar nära sina patienter och har skapat sig ett bra rykte. Detta har gjort att vi har bedömt att Vallentuna Doktorn är rätt att ingå i Helsafamiljen, säger Anders Pernes, vd och koncernchef Helsa.

De som tidigare har varit ägare och också arbetat i verksamheten kommer att fortsätta att arbeta kvar och Susanne Carlgren är fortsatt verksamhetschef. Det blir ingen skillnad mot idag.

– Vi är glada att ha en stabil koncern i ryggen. Nu får vi kraft att se över våra lokaler, bredda verksamheten och fokusera än mer på våra patienter säger Susanne Carlgren, verksamhetschef Vallentuna Doktorn. 

I somras fick Neron nya ägare när familjen Brandberg via Isac Brandberg Aktiebolag tog över. Isac Brandberg Aktiebolag äger i dag bolag inom branscher som utbildning, miljö, livsmedel och resurseffektivisering. Ägare till Isac Brandberg Aktiebolag är bröderna Gustaf, Magnus och Erik Brandberg tillsammans med deras far Christer Brandberg.

– Det känns bra att vi nu ingår i en större koncern och att våra ägare tänker bygga Helsa långsiktigt till kommande generationer, avslutar Susanne Carlgren.

För mer information, vänligen kontakta:

Susanne Carlgren, verksamhetschef Vallentuna Doktorn
susanne.carlgren@vtdoktorn.se, 070-228 78 00

Anders Pernes: koncernchef och vd
anders.pernes@helsa.se, 072-395 88 01

Pressbilder: www.helsa.se/press

Helsa är ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdsföretag med cirka 450 medarbetare som alla ser till att tusentals människor och företag varje dag blir lite friskare. Verksamheten driver företagshälsovård och vårdcentraler från Lund till Östersund. På vissa orter finns även barnavårdscentraler och specialistvård. www.helsa.se

Vallentuna Doktorn kommer att lanseras in i Helsakonceptet under 2016. Fram till dess kan ni läsa mer om Vallentuna Doktorn på deras befintliga webbplats: www.vtdoktorn.se