Helsa Specialistvård i Linköping är en specialistvårdsverksamhet som erbjuder dig specialistvård inom gynekologi. Det kan handla om problem som mensbesvär, infertilitet, framfall, klimakteriebesvär med mera. Vi utför både offentlig och privat sjukvård.

Mensbesvär

Det är mycket vanligt att man har besvär i samband med mens. Orsaken till varför en del får besvär och andra inte är delvis okänd men det kan bero på hur känslig man är för vissa hormoner.

Preventivmedel

Söker du ett preventivmedel som passar just dig? Undrar du om du har rätt skydd? Preventivmedlet som du använder ska inte bara skydda dig mot oönskad graviditet, det ska även passa din livsstil, personlighet och din kropp. Besök för preventivmedelsrådgivning är kostnadsfritt oavsett din ålder.

Infektioner/klåda

Sveda, klåda och irritation i underlivet är besvärande. Orsaken kan vara svampinfektion, men lika ofta beror klådan på en rubbning i slidans normala bakterieflora. Det kan vara svårt att skilja de båda tillstånden åt då symtomen liknar varandra. Båda är dock helt ofarliga och ska bara behandlas vid besvär.

Infertilitet/ofrivillig barnlöshet

Har du svårt att bli gravid? WHO (Världshälsoorganisationen) definierar begreppet ofrivillig barnlöshet som ett par som har försökt skaffa barn på naturlig väg i ett år utan att lyckas.

Så går det till

Vår gynekologiska mottagning erbjuder undersökningar/utredningar och behandlingar vid gynekologiska problem som kan skötas inom öppenvården.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss på Helsa Specialistvård i Linköping. Vi har vårdavtal med Region Östergötland, vilket innebär att kostnad för besök via remiss är samma som Landstingstaxa. Högkostnadskort och frikort gäller. Hos oss får du vård med eller utan remiss, privat eller via din sjukvårdsförsäkring.