Nu har vi drop in-mottagning till Psykolog/Kurator på vårdcentralerna i Hornstull, Sundbyberg, Vallentuna och Älta. Se öppettider under rubriken Vårdcentraler.

Specialistvård inom ortopedi kan handla om problem som armbåge, axel eller knäproblem. Välkommen till Helsa Specialistvård Linköping.

  • Armbåge: Har du armbågsbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar, svullnad eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har ”tennisarmbåge”(epikondylalgi), fria kroppar eller inflammation i ledkapseln.
  • Axel: Har du axelbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, stelhet eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har inflammation, inklämning, ”frozen shoulder” eller förslitning/artros i din axel.
  • Fot: Har du fotbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, felställningar eller svårt att hitta skor som passar? Dessa symtom kan tyda på att du har Hallux valgus, hammartå , Mortons nervknutor, ganglion eller benpålagringar.
  • Hand: Har du handbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar eller upphakningar? Dessa symtom kan tyda på att du har karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, ganglion eller förslitningar/artros.
  • Knä: Har du knäbesvär, som exempelvis yttrar sig i smärta, svullnad eller låsningar? Dessa symtom kan tyda på att du har menisk- brosk- korsbandskada eller förslitningar/artros i ditt knä.

Så går det till

Vanligtvis kommer du först till oss på ett mottagningsbesök och träffar en erfaren ortopedspecialist som gör en noggrann undersökning. Därefter bestäms om du behöver opereras. Tekniken vi använder sker artroskopiskt (titthålskirurgi) och vi kan då åtgärda eventuella skador under ingreppet. Operationen sker i samråd med dig antingen i lokalbedövning eller narkos.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss på Helsa Specialistvård i Linköping. Vi är en privat specialistvårdmottagning med dagkirurgi. Vi har vårdavtal med Region Östergötland, vilket innebär att kostnad för besök via remiss är samma som Landstingstaxa. Högkostnadskort och frikort gäller. Hos oss får du vård med eller utan remiss, privat eller via din sjukvårdsförsäkring.