Nu har vi drop in-mottagning till Psykolog/Kurator på vårdcentralerna i Hornstull, Sundbyberg, Vallentuna och Älta. Se öppettider under rubriken Vårdcentraler.

Inför operation med lokalbedövning

Välkommen för operation till Helsa Specialistvård i Linköping. Var vänlig anmäl dig i receptionen cirka tio minuter före din operationstid. Du kommer att opereras och gå hem samma dag.

Inför operationen

Operationen utförs med lokalbedövning. Därför får du äta och dricka precis som vanligt samt ta dina vanliga mediciner före operationen (undantag Waran, se nedan). Tar du insulin så ta sprutan som du brukar tillsammans med frukost.

För att minska infektionsrisken ska du duscha med en speciell, bakteriedödande tvål som heter Descutan och som finns att köpa på Apoteket. Du ska duscha kvällen före operationen och samma morgon som operationen ska ske. Smörj inte in kroppen efter duschen.

Köp hem värktabletter Panodil eller Alvedon, som du behöver efter operationen som smärtstillande (finns att köpa receptfritt på Apoteket).

Behandlas du med Waran kontaktar vi din AK-mottagning för ordination inför operationen.

Använd inte parfym, nagellack eller smink. Lämna smycken och piercing hemma. Ha gärna på dig rymliga kläder med plats för förband.

Får du feber/ont i halsen, förkylning, sår i operationsområdet eller annat förhinder kan återbud lämnas på vår telefonsvarare dygnet runt. Ange gärna personnummer. Om du inte avbokar senast fyra timmar före bokad tid debiteras du för operationen.

Efter operationen

Du stannar på vår uppvakningsavdelning cirka 1 tim. Där serveras du kaffe/te och smörgås. Eventuella frågor från anhöriga besvaras på telefon 013-460 10 10.

Du får inte köra bil efter din operation!

Det är lämpligt att en anhörig eller vän är informerad om din operation, så du kan få hjälp om det behövs. Vi ser helst att du inte är ensam den första natten.