Välkommen på drop in-mottagning till Psykolog/Kurator på vårdcentralerna SpiranLaurentiiHornstullSundbyberg och Vallentuna.

Sömnskola

Sömngrupp utifrån KBT-tekniker

Har du sömnsvårigheter och är intresserad av att lära dig KBT-baserade strategier för att hantera dem? Då är du välkommen att kontakta mig för att se om det skulle passa att delta i vår gruppbehandling för sömnsvårigheter. Du kommer i kontakt med mig genom att boka en telefontid, antingen via receptionen eller genom att ringa vårdcentralen (046-2805700).

I behandlingen går vi igenom vetenskapligt utprövade metoder för att minska sömnbesvär.

För att få så god effekt som möjligt behöver du kunna delta vid samtliga gruppträffar och vara beredd att lägga ner arbete med strategierna mellan träffarna.

För att kunna delta i gruppen behöver du vara listad på Helsa vårdcentral Laurentii Lund, vara över 18 år och inte ha något pågående missbruk eller problematik som kräver specialistpsykiatrisk vård. Det går bra att delta även om du använder mediciner för sömnen men för att kunna tillgodogöra dig och utvärdera effekterna av gruppbehandlingen behöver du stå på en stabil dos och avstå från vid behovs-medicinering under tiden för behandlingen.

Plats: Helsa vårdcentral Laurentii Lund, vån 3.

Tid: onsdagar 8.15-10.00 följande datum

27 mars

10 april

24 april

8 maj

22 maj

Kostnad: 200 kr/tillfälle. Högkostnadskort gäller.

Gruppledare: Frida Björkstrand, leg. psykolog.