Välkommen på drop in till Psykolog/Kurator på vårdcentralerna BromöllaSpiranLaurentiiHornstullSundbyberg och Vallentuna.

Mindfulness

För dig som känner stress, oro, ångest eller nedstämdhet.

En del upplever att mindfulness minskar stress, ångest och nedstämdhet. Att få hjälp att släppa taget om tankar som skapar oro, bekymmer och missnöje. Att lära hjärnan att observera det som du mår bra av, det som faktiskt fungerar. Genom olika övningar lär vi oss tekniker som underlättar att leva ett liv som du mår bra i, trots olika stunder av stress, smärta eller annan fysisk/psykisk ohälsa.

Mindfulness är en meditationsteknik som handlar om att avsiktligt och på ett speciellt sätt rikta uppmärksamheten på nuet, att vara i stunden, utan att döma eller värdera det som upplevs. En viktig del av mindfulness är att man också har en mer accepterande hållning till sig själv och andra.

Ibland är det svårt att komma igång på egen hand! Kanske är ett deltagande mindfulness till hjälp för just dig.

Anmäl dig: Om du är intresserad kan du genom mottagningen meddela att du önskar bli uppringd av kuratorn, telefonnummer 046- 280 57 00.  För att få ut så mycket av deltagandet som möjligt ska du i möjligaste mån delta vid samtliga gruppträffar och även vara beredd på att jobba dagligen med olika övningar mellan våra träffar. Att avsätta ca 20 min/dag.

Max antal deltagare: 6

Tid:
2020
16/1, 23/1, 30/1, 6/2

Plats: Vårdcentral Helsa Laurentii

Kostnad: 200 kr, frikort gäller.

Avbokning sker senast 24 h innan gruppstart, annars debiteras för uteblivet besök.

Det kommer att finns filtar och yogamattor tillgängliga men det är helt ok att ta med egna om så önskas.

Välkomna!

Catarina
Kurator, utbildad socionom/grundläggande psykoterapiutbildning i KBT, certifierad mindfulnessinstruktör.