Med anledning av coronavirus/covid-19

Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber, och har misstanke om smitta ber vi dig att inte besöka en vårdcentral på grund av smittorisk.

För aktuell information om coronavirus hänvisar vi i första hand till Folkhälsomyndighetens hemsida. Du kan även ringa Sveriges nationella informationsnummer 113 13. 

Förnya recept

Du som är patient hos oss kan i vissa fall få dina läkemedelsrecept förnyade utan läkarbesök. Detta gäller långvarig eller återkommande medicinering som fungerar bra. Om du använder medicin vid behov är det alltid en fördel att diskutera receptförnyelsen med någon av våra sjuksköterskor.

Så förnyar du ditt recept

Förnya recept via 1177.se

Du kan lämna önskemål om receptförnyelse via 1177.se, förutsatt att du har eller skaffar dig ett personligt konto där. Du får sedan svar via 1177 E-tjänster.

Förnya recept utan läkarbesök

Om du vill förnya recept utan att besöka läkare behöver läkemedlet vara förskrivet tidigare av läkare på vår vårdcentral under det senaste året. Om du har en kronisk läkemedelsbehandlad sjukdom ska du ha varit på läkarkontroll hos oss för just denna sjukdom under det senaste året. Beroendeframkallande läkemedel förnyas bara i särskilda fall utan läkarbesök. Samtliga recept skickas som e-recept och du kan hämta ut medicinen på valfritt Apotek inom en vecka.

OBS! Tänk på att kontakta oss i god tid innan dina mediciner tar slut!

Välj Helsa Spiran som din vårdcentral

För att välja oss som din vårdcentral behöver du fylla i en blankett. Klicka på länken och välj en av tre enkla steg att välja oss som din vårdcentral.