Begränsad tillgång på influensavaccin över hela landet. Läs mer här.

Besöksavgift

Till oss kan du vända dig med allt som rör din hälsa. Glöm inte ta med dig din legitimation, frikort/högkostnadskort när du kommer till oss. Alla avgifter bör betalas kontant eller med betalkort i kassan.

Besök hos läkare: 200 kr
Besök hos kurator, psykolog och sjuksköterska på vårdcentralen: 200 kr
Barn och unga under 20 år: 0 kr
Över 85 år: 0 kr

Högkostnadsskydd

Högkostnadsskyddet innebär att du under ett år inte behöver betala mer än 1 100 kronor i vårdavgifter. Det gäller dock inte när du blir inlagd på sjukhus. Om du når upp till högkostnadsbeloppet inom ett år får du ett frikort. Det gäller ett år från datum för första registrerade besök. Vaccination- och intygsavgift ingår inte i högkostnadskortet.

Vad kostar det?

Att gå till en vårdcentral kostar olika beroende på var i landet du bor. Ibland räcker det med att gå till en sjuksköterska och då betalar du lite mindre för besöket. Det beror också på hur gammal du är. Om du är under 20 år är besöket nästan alltid gratis. Om du har bokat en tid, men blir frisk så du inte behöver gå, ska du avboka tiden. Annars kan du få betala en extra avgift.

Om du kommer till vårdcentralen för att testa sig för någon av de könssjukdomar som

omfattas av smittskyddslagen, till exempel klamydia och hiv, kostar varken besöket eller testet något.

Välj Helsa Vilbergen som din vårdcentral

För att välja oss som din vårdcentral behöver du fylla i en blankett. Klicka på länken och välj en av tre enkla steg att välja oss som din vårdcentral.