Med anledning av coronavirus/covid-19

Har du symtom som hosta, andningssvårigheter och feber, och har misstanke om smitta ber vi dig att inte besöka en vårdcentral på grund av smittorisk.

För aktuell information om coronavirus hänvisar vi i första hand till Folkhälsomyndighetens hemsida. Du kan även ringa Sveriges nationella informationsnummer 113 13. 

Med den nya ägaren familjen Brandberg på plats byter nu hälso- och sjukvårdsföretaget Neron namn på alla sina 25 enheter runt om i Sverige. Det nya namnet är Helsa. – Nu vill vi samla oss under ett varumärke som bättre talar om vad vi vill uppnå, bättre hälsa för alla, säger Anders Pernes, vd och koncernchef på Helsa.

Helsa driver företagshälsovård och vårdcentraler från Lund till Östersund.
På vissa orter finns även barnavårdscentraler och specialistvård.

– Tidigare har vi haft olika namn som exempelvis Betania och Hornstulls vårdcentral, säger Anders Pernes. Med samma namn i hela landet blir vårt erbjudande tydligare för våra kunder och patienter.

Helsa är ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdsföretag med cirka 450 medarbetare, läkare, sjuksköterskor, psykologer, hälsopedagoger, organisationskonsulter, rehabiliteringskonsulter, alkohol- och drogterapeuter bland många andra.

– I grunden drivs vår verksamhet vidare som vanligt även om vi nu byter namn. Du kommer att mötas av samma personal i samma lokaler med samma leverans. Men inåt storsatsar vi på att långsiktigt, år 2020, ha de nöjdaste patienterna, kunderna och medarbetare, säger Anders Pernes.

– År 2020 har vi som mål att vara den bästa arbetsgivaren i branschen. Att vi alla heter Helsa är startskottet för att börja bygga en starkare vi-känsla inom vår koncern så att våra medarbetare känner att de tillhör någonting mer än sin egen enhet, säger Anders Pernes.

I somras fick Neron nya ägare när familjen Brandberg via Isac Brandberg Aktiebolag tog över. Isac Brandberg Aktiebolag äger i dag bolag inom branscher som utbildning, miljö, livsmedel och resurseffektivisering. Ägare till Isac Brandberg Aktiebolag är bröderna Gustaf, Magnus och Erik Brandberg tillsammans med deras far Christer Brandberg.

– Det känns bra att vi är ett familjeägt företag och att våra ägare tänker bygga Helsa långsiktigt till kommande generationer, avslutar Anders Pernes.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Pernes: koncernchef och vd
anders.pernes@helsa.se, 0723-95 88 01

Johanna Friman: kommunikationschef
johanna.friman@helsa.se, 0709-81 67 72